søndag den 23. juni 2013

Vietnamesiske kødboller med salat


Vietnamesiske kødboller med salat

Var i går 21, juni 2012 til Asiatisk Kultur festival i Karolinelund, Aalborg hvor jeg blev inspireret til denne ret.

Vietnamesisk salat
½ spidskål fintsnittet
3 gulerødder skåret i julienne
1 rødløg i fine skiver
Koriander grofthakket
1 fed hvidløg
1 bird chili
2 tsk. Coconot palm sugar
2 spsk. vietnamesisk fishsauce (den uden sukker)
2 spsk. Limesaft
½ tsk. Himalaya salt

Bland kål, gulerødder,  rødløg og koriander i en skål.
Knus chili og hvidløg i en morter til en pasta og tilsæt derefter sukker, fishsauce, limesaft og salt. Mix til salt og sukker er opløst. Bland dressingen i salaten og vend godt rundt.

Vietnamesisk dressing:
½ dl. Vietnamesisk fishsauce (uden sukker)
½ dl. Limesaft
1½ dl. Vand
½ dl. Coconot palm sugar
1 fed hvidløg finthakket
1 rød chili i skiver
1 forårsløg i skiver

Bland lime, fishsauce, vand og sukker i en skår og rør til sukkeren er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser.

Vietnamesiske meatballs:
500 g. svinefars
½ spsk.
Arrowroot
3 spsk.
Sød chilisauce
2 spsk. Coconut aminos (kan erstattes med soya som ikke er paleo)
2 fed revet hvidløg jeg burger en fint microplane jern
2 cm. Ingefær revet
Koriander finthakket
Thaibasilikum finthakket
Basilikum finthakket
1 tsk. Coconot palm sugar .

Bland alle ingredienserne i en køkkenmaskine med en k-spade.
Lad dejen trække i 15 min inden frikadellerne formes og steges på en pande.

Inden anretning hældes lidt vietnamesisk dressing over salaten så den står knivskarp og frisk.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar