onsdag den 26. juni 2013

Tom Kha Gai, kokossuppe med kylling


Kokos suppe med kylling

½ l. Kyllingefond
4 kafir lime blade
1 stilk lemongræs fintsnittet
12 tynde skiver galanga rod
600 g kyllingefilet i tynde skiver
1 Kokosmælk på dåse
2 spsk. Kokoscreme
100 g champignon halveret
3 spsk. Vietnamesisk fishsauce (den uden sukker)
3 spsk. Limesaft
1 spsk. Coconot palm sugar
1 tsk Arrowroot blandet med vand, se pakken for forhold
En håndfuld cherrytomater halveret
Chili efter behov
Koriander og frisk chili til at pynte med

Varm kyllingefont op, tilsæt kafir blade, galanga og lemongræs. Lad suppen simre i 10 min inden kylling, kokosmælk og kokoscreme tilsættes. Lad suppen koge op og tilsæt champignon, limesaft, fishsauce og kokossukker. Lad suppen simre uden låg i 10 min.
Jævn supper med arrowroot pulver rørt i vand:
Tilsæt cherrytomater og suppen er klar til servering.

Pynt med chili og koriender og eventuelt chiliolie.

Enjoy

Ingen kommentarer:

Send en kommentar