søndag den 31. marts 2013

Sprødstegt lammekrone serveret m. grillede rodfrugter, grillede skalotter, semi tørrede tomater og rødvinssauce.

Denne opskrift bryder lidt med dele af konceptet på denne blog da det er lidt dyr og lidt mere kompliceret end mine øvrige opskrifter. Men dette er hvad jeg vil servere for mine gæster til påskemiddagen.
OBS: ikke 100% paleo, men tilpasset.


Sprødstegt lammekrone

800 g lammekrone
3 spsk. Akaciehonning (ikke 100% paleo)
1 spsk. Dijonsennep (ikke 100% paleo)
1 lille håndfuld mandler
2 spsk. Sesamfrø
1 spsk. Olivenolie
2 fed hvidløg
1 håndfuld hakkede frisk krydderurter (Jeg brugte timian, oregano og en smule rosmarin)
Himalaya salt
Peber

Blend mandler, sesam, hvidløg, olie, og krydderurter så det bliver som krummer/rasp.
Bland honning og dijon i en skål.
Pensel kødsiden af lammekronen med honning blandingen og rul den i ”raspen”.

Steg kronen i en forvarmet ovn 200 grader i ca. 20 min (Jeg anbefaler et stegetermometer, kernetemperatur på 58-60 grader.)
Tag kronen ud og lad den hvile i 10 min inden den skæres ud og serveres.

Rødvinssauce
2 løg hakket,
1 porre i fine ringe,
1 gullerod i tern,
2 fed hvidløg hakket,
5 dl rødvin
5 dl fond
(fløde) (ikke 100% paleo)
Olivenolie
Himalaya salt
Peber


Varm olivenolien i en tykbundet gryde, svits løg, porrer og gulerødder i ca. en halv time indtil grøntsagerne er brune (IKKE brændt) . Tilsæt hvidløg og svits yderligere 5 min. Tilsæt vinen. Lad saucen koge ind til den er halveret. Tilsæt fond. Lad igen saucen reducere med ca. 1/3 og si derefter grøntsagerne fra. Pres så meget saft og smag ud af grøntsagerne som muligt.  Lad saucen koge ind til rette konsistens, smag til med salt og peber. Man kan tilsætte lidt fløde hvis saucen er lidt bitter/syrlig.
Jeg anretter med bagte rodfrugter, semi tørrede tomater samt Thomas Rodes ”grillede skalotter” fra Bogen ”Stenalderkost”

God Appetit og god påske

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar