mandag den 25. marts 2013

Mexicansk Kamsteg med bagte rodfrugter og avocadosalat

Mexicansk Kamsteg med bagte rodfrugter og avocadosalat
Ingredienser:
Steg:
Kamsteg 1 kg
Frisk oregano finhakket
½ rød chili finhakket
2 tsk. Himalaya salt
 
Avokadosalat:
3 modne avocado
1 rødløg finthakket
Saften af ½ citron
1 bundt hakket koriander
½ rød peberfrugt i fine tern
1 agurk i små tern.
En håndfuld cherrytomater skåret i kvarte.

Bagte rodfrugter:
Rodfrugter efter smag.
Krydderiblanding af,
1 tsk. paprika.
1 knivspids chili,
1 tsk. Oregano,
½ tsk. Timian,
peber,
1 tsk. Spidskommen

Steg:
Knus salt, oregano og chili i en morder.
Rids stegen og smør sværdet gode med den knuste masse.
Kom godt ned i revnerne så sværdet kan blive sprødt.
Jeg lavede min steg på gasgrillen.
Indirekte varme 230 grader i ca. en time eller til kernetemperaturen er 75 grader.
Husk at ligge stegen i en stegholder og stille en drypbakke under.
Tag stegen af og lad den hvile i 10 min inden der skøres ud og serveres.

Avokadosalat:
Halver avokadoen og fjern stenen i midten.
Kom avokadokødet i en skål og mos det med en gaffel.
Kom de øvrige ingredienser i og rør godt.

Rodfrugter:
Bland krydderierne i en skål.
Skær rodfrugterne i stave.
Ved først rodfrugte fritterne i olivenolie og herefter i krydderiblandingen.
Kom fritterne på en bræddepande og bag dem. Mine kom også på weberen.
Pas på de ikke brænder på.

Anret og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar