mandag den 21. januar 2013

Vietnamesisk kyllingesalat med kål

Ingredienser
  • ¼ hvidkål
  • 3 gulerødder
  • Tilberedt kyllingekød (kogt eller stegt), ca. 8-10 inder filetter  eller 2 brystfilet
  • ½ rødløg
  • Koriander frisk
  • 1 – 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 tsk. Akacie honning
  • ½ tsk. havsalt
  • 1,5 spsk. fiskesauce
  • 1,5 spsk. citron- eller limesaft
  • 3 – 4 spsk. ristede mandler eller andre nødder
Snit kålen fint og skær gulerødder i julienne. Riv kylling i strimler med hænderne, skær rødløg i tynde skiver og hak koriander groft. Kom det hele i en stor skål.
Kom hvidløg og chili i en blender og blend en ensartet pasta. Tilsæt honning, havsalt, fiskesauce og citron/lime og rør godt. Vend i salaten sammen med cirka en halv dl vietnamesisk fiskesauce-dip (se opskrift forneden) og drys med grofthakkede nødder. Server straks sammen med vietnamesisk fiskesauce-dip til at dyppe over.
Vietnamesisk fiskesauce-dip
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk citron- eller limesaft
  • 1 spsk akacie honning
  • 3 spak vand
  • 1 fed hvidløg revet
  • ½ rød chili fintkhakket
Rør alle ingredienserne sammen

OBS: Honning ligger lige på grænsen til at være paleo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar