søndag den 13. januar 2013

meatza - Paleo Pizza

Metaza
Bunden:
250 g hakket oksekød med lav fedtprocent
1 spsk Dijon sennep
2 æg
40 gram mandler blended til mel
1 fed hvidløg revet
1 håndfuld basilikumblade
Frisk kværnet peber
Rør alle ingredienserne til jævn fars på en køkkenmaskine med en K-spade.
Lad dejen trække i 20 min.
Varm ovnen til 200 grader
Fordel farsen på en bageplade med bagepapir til en rund meatza bund ca 1 cm tykkelse med en diameter på ca 30 cm.
Bag bunden i ovnen i ca 15-20 min.
Tag bunden ud og vend den forsigtigt rundt.
Smør bunden med pizzasauce og evt ost, hvis du bruger det.
Hvis dit fyld skal bages skal det også tilføjet på nuværende tidspunkt.
Bag meatzaen med fyld i ca 10 min.

Saucen:
1 løg finthakket
1 fed hvidløg fintrevet
2 spsk olivenolie
8 flåede tomater el. 1 dåse hakkede tomater
2 tsk hjemmelavet tomatkoncentrat el. tomat puré
1 spsk citronsaft
evt 2 tsk honning hvis du bruger det
1 tsk havsalt
Opvarm olivenolie.
Tilsæt tomater og bring det i kog. Tilsæt derefter tomatpure, citron og honning og lad det simre en time. Hvis saucen stadig har hele stykker af tomat kan du lade den løbe igennem en sigte før brug.

PS: Jeg ved godt min meatza ligge i en grayzone da jeg kommer parmaskinke og parmasan ost på.
Parma skinke er saltet inden det tører så ikke 100% paleo, men det smager sku himmelsk.

OBS: Dijon senep kan undlades da dette i princippet ikke er paleo da der anvendes eddike i det

Ingen kommentarer:

Send en kommentar